Wat kun je doen met jouw talent in de techniek? Dat ontdekten 550 leerlingen vandaag tijdens het Techniekfestival!

12 oktober

Op donderdag 12 oktober organiseerde het Actief College vanuit Sterk Techniekonderwijs (STO) samen met 21 Hoeksche Waardse bedrijven en KEM communicatie de derde editie van het Techniekfestival. Ruim 550 leerlingen uit groep 8 – van 20 Hoeksche Waardse basisscholen – ontdekten zelf door middel van workshops wat werken in de techniek inhoudt. Dit jaar stelde Aannemersbedrijf P. G. Hoogwerff B.V. uit Strijen hun locatie beschikbaar om het Techniekfestival te organiseren.

Wethouder Adriaan van der Wulp (Onderwijs) opende het evenement: “Het is geweldig om kinderen op deze speelse manier kennis te laten maken met techniek. Ik heb grote waardering voor de bedrijven die zich belangeloos inzetten, met als doel leerlingen warm te maken voor het vak techniek. Als je start met een technische opleiding is er altijd werk voor je, juist ook in de Hoeksche Waard”.

Techniek in de praktijk

De basisschoolleerlingen arriveerden verspreid over de dag en zijn vooraf ingedeeld in verschillende categorieën: grafisch ontwerpers, ICT-ers, ingenieurs, installatiemonteurs en instrumentenmakers. Bij ontvangst werden zij verdeeld in kleinere groepjes, om zo te kunnen deelnemen aan vier verschillende workshops. Er was van alles te doen: een sleutelhanger, vogelhuisje, telefoonhouder of stroomcirkel maken. De motorkap van een auto spuiten of schade repareren. Met een graafmachine aan de slag. Er werd gebouwd en getimmerd. En een deel van de leerlingen ging naar huis met een zelfgekweekt plantje of werkend lampje.

Actief College

Het Techniekfestival is een initiatief van het Actief College en werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Ruim 40 leerlingen van de middelbare school waren actief betrokken bij de organisatie. Zij hielpen met de workshops, regelden het verkeer én zorgden voor de catering. Rianne Koole (directeur van het Actief College): “Een leerzame, belangrijke en waardevolle bijdrage aan deze dag! Zonder hen is deze dag niet mogelijk.”

Aanmelden voor de editie 2024

De organisatie roept Hoeksche Waardse bedrijven op om zich aan te melden voor het Techniekfestival van volgend jaar. Het is en blijft een prachtige kans om al dat jonge talent kennis te laten maken met de techniek. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Elise van Eeden - Schot van het Actief College via e.vaneeden@actiefcollege.nl. Ook kunt u zich hier melden als u uw locatie beschikbaar wilt stellen.

Hoeksche Inspiratiedagen

Wie op zoek is naar inspiratie of een nieuwe baan kan aanstaande zaterdag (14 oktober) naar de Open Bedrijvendag Hoeksche Waard; 15 bedrijven openen hun deuren om te laten zien wat zij werkzoekenden te bieden hebben. Gewoon geïnteresseerden zijn ook van harte welkom. Kijk voor meer informatie op deze pagina


Terug