Open Bedrijvendag 14 oktober: klim in een (graaf)machine en ervaar of dat werk iets voor je is!

7 september

H. de Koning & Zn is een van de bedrijven die dit jaar weer meedoen aan de Open Bedrijvendag Hoeksche Waard. Op zaterdag 14 oktober opent het infrabedrijf uit Oud-Beijerland zijn deuren om geïnteresseerden een kijkje in de keuken te geven. Freek-Jan de Koning: “Zo’n dag is ideaal om te zien en mee te maken wat wij hier doen. Het blijft niet bij alleen wat rondlopen in ons bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld in een van onze machines gaan zitten en er ook daadwerkelijk iets mee doen. Op deze manier kun je ervaren hoe dat voelt. Voor jongeren is het een mooie kans om uit te vinden of met machines werken iets voor hen is.”

Bezoek Grondverzetbedrijf H. de Koning & Zn ook tijdens de beroepen- en banenmarkt op vrijdag 6 oktober

Vorig jaar deed H. de Koning & Zn ook mee aan de Hoeksche Inspiratiedagen. “Er kwam een breed publiek op af”, vertelt Freek-Jan enthousiast. “Van jongeren die nog een studiekeuze moeten maken tot mensen die gewoon nieuwsgierig zijn en bekenden van het bedrijf of de mensen die er werken. Vorig jaar kwam er een jongen heel gericht kijken en die werkt nu bij ons. Wij zijn een leerwerkbedrijf.”

Het bedrijf hoopt dit jaar, zowel tijdens de beroepen- en banenmarkt als de Open Bedrijvendag, weer veel bezoekers te mogen ontvangen. “Iedereen is welkom, ook als je niet op zoek bent naar een baan of inspiratie voor een studie. En het is natuurlijk leuk voor mensen die nadenken over een carrièreswitch.”

Interessant voor werkgevers en toekomstige medewerkers

H. de Koning & Zn is een bedrijf dat werkzaam is in enerzijds het verhuren van grondverzetmachines en anderzijds een aannemersbedrijf is. Volgens Freek-Jan kunnen ze altijd goede werknemers gebruiken. “Dat is ook de reden waarom we meedoen. We zijn doorlopend op zoek naar mensen voor buiten, zoals wij dat noemen. Regelmatig werken hier zaterdag- en vakantiekrachten. Soms vinden ze het zo leuk dat er een school wordt gezocht bij het beroep. Wij staan open voor zowel jonge mensen als ervaren krachten. Op de Open Bedrijvendag krijg je een beetje een idee van wat het werken bij ons inhoudt.”

Een kijkje achter de schermen bij bedrijven

De Open Bedrijvendag is onderdeel van de Hoeksche Inspiratiedagen. Op zaterdag 14 oktober openen bedrijven in de Hoeksche Waard de deuren, die normaal gesproken gesloten blijven. Kom langs en zie en ervaar van dichtbij wat het werk bijzonder en interessant maakt.

Bedrijven kunnen zich nog aanmelden

Meer informatie over de Hoeksche Inspiratiedagen vindt u op deze pagina. Wil je als bedrijf deelnemen? Meld je dan via deze link snel aan!


Terug