Welke leerwerktraject past bij jou? Ga met ons in gesprek en maak die switch naar de zorg!

MBO Helpende niveau 2
Duur opleiding: 2 jaar
Aantal dagen in de week naar school: 1
Je kunt erover nadenken om ‘Helpende’ worden. Dit beroep is erg dankbaar. Veel mensen kijken ‘s ochtends al vroeg uit naar je komst. Je helpt ze met talloze taken, zoals wassen of aankleden. Waar je straks het liefst wilt werken, mag je zelf bepalen. Je kunt onder andere aan de slag met ouderen, kinderen en gehandicapten.

MBO Verzorgende niveau 3IG
Duur opleiding: 3 jaar (afhankelijk van vooropleiding)
Aantal dagen in de week naar school: 1
Wil je echt wat betekenen voor anderen? Dan is de opleiding ‘Verzorgende IG’ wat voor jou. Daarmee kun je bijvoorbeeld aan de slag in de thuiszorg. Ook is het mogelijk om in een verzorgingshuis te werken. Daar ondersteun je ouderen en mag je medicijnen toedienen of katheters inbrengen. Van een goed gesprek of een dag leuke dingen doen, knappen veel mensen op. In de opleiding ‘Begeleider Specifieke Doelgroepen’ leer je precies hoe je dat moet doen. Je helpt mensen met een beperking, ziekte of probleem bij hun dagelijkse bezigheden. Daarnaast doe je activiteiten met ze. Hoe leuk is het om iemand weer een glimlach te kunnen bezorgen?

MBO Verpleegkundige niveau 4
Duur opleiding: 4 jaar (afhankelijk van vooropleiding)
Aantal dagen in de week naar school: 1 (na starttraject 3 maanden school)
Opleidingen op mbo niveau 4 leren je uitvoerend, organiserend en coördinerend te werken. Soms kun je zelfs opgeleid worden om leidinggevende taken te krijgen. bo-verpleegkundigen maken zelfstandig beslissingen op basis van informatie over de patiënt. Als je bijvoorbeeld in een verzorgingshuis werkt, help je ouderen met het innemen van hun medicijnen en beperk je lichamelijke klachten, zoals doorligplekken. Natuurlijk is er ook altijd tijd voor humor of om naar hun prachtige levensverhalen luisteren.

HBO Verpleegkunde niveau 6
Duur opleiding: 4 jaar (afhankelijk van vooropleiding)
Aantal dagen in de week naar school: Duaal traject
Met een hbo-opleiding leer je zelf taken te organiseren en deze uit te voeren. Daarnaast ontwikkel je gesprekstechnieken om problemen in kaart te brengen en geef je voorlichting. Als hbo-verpleegkundige kan je overal terecht. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om je te specialiseren in de complexe ziektebeelden van ouderen? Als verpleegkundige bij de GGD voorkom je dat bepaalde ziekten een epidemie vormen, zodat onze maatschappij gezond blijft.

Lijkt een van deze leerwerktrajecten je wat? Dan kun je in de Hoeksche Waard snel aan de slag.
In een persoonlijk gesprek verkennen we graag samen met jou de mogelijkheden.
Neem snel contact met ons op!