Werken en leren op 1 centraal platform in de HW

26 november

Op donderdag 26 november is de website werkenenlerenindehoekschewaard.nl gelanceerd. Het digitale platform is als gezamenlijk initiatief van ondernemers en onderwijsinstellingen omarmd door de gemeente. Met deze website is er een centrale plek gerealiseerd waar beroepsoriëntatie, stages, opleidingen en vacatures in de Hoeksche Waard makkelijk gevonden kunnen worden.

Gezamenlijk belang
Vorig jaar onderzochten Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en een aantal onderwijsinstellingen de mogelijkheid om samen te werken en vraag en aanbod op het gebied van scholing, stages en beroepsoriëntatie voor jongeren bij elkaar te brengen. Yvonne Ouwens, regiodirecteur Wellant College: “Jongeren die de kans krijgen zich bij een bedrijf te oriënteren op de toekomst, vergroten hun horizon en kiezen bewuster voor een vervolgopleiding. Daar hebben we bedrijven hard voor nodig.” “Anderzijds biedt het ons ook volop kansen,” voegt Marco Struik van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard toe. “Wij kunnen ons als bedrijf presenteren bij de werknemers van de toekomst. We laten graag zien wat voor fantastische carrière je kunt maken in de Hoeksche Waard.” Dit initiatief werd direct omarmd door gemeente Hoeksche Waard. Het platform bleek tevens een uitstekende kans om vacatures op het eiland te presenteren. Naast beroepsoriëntatie, stages en opleidingen biedt werkenenlerenindehoekschewaard.nl ook een overzicht van vacatures op het eiland. Wethouder Paul Boogaard: “Voor de leefbaarheid van de Hoeksche Waard is het belangrijk dat bedrijven aan goed gekwalificeerde mensen komen en we jongeren behouden op het eiland. Deze website draagt daar zeker aan bij.” De lancering van dit platform valt gelijktijdig met de oprichting van Stichting SOB-HW waarmee de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente structureel van aard wordt.

Geen verplichting
De website is een platform waar lokale vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar komen. Zeker in de sectoren als zorg, techniek en ICT is de vraag naar personeel groot. Werkzoekenden binnen, maar ook buiten de Hoeksche Waard vinden op het platform een overzicht van vacatures op het eiland. Bedrijven kunnen deze gratis en vrijblijvend aanmelden. Dat geldt ook voor het aanbieden van bedrijfsbezoeken, praktijkopdrachten en (snuffel)stages. Voor jongeren en scholen is het prettig om snel een overzicht te hebben van bedrijven die open staan om jongeren te inspireren. Geïnteresseerden kunnen kijken op www.werkenenlerenindehoekschewaard.nl 

Op de foto staan v.l.n.r.: Paul Boogaard (wethouder Economie), 
Yvonne Ouwens (regiodirecteur Wellant College) en Marco Struik (Ondernemersvereniging Hoeksche Waard).

Terug