Onderwijs, bedrijfsleven en gemeente bundelen krachten op themabijeenkomst Onderwijs & Arbeidsmarkt

16 mei

Na een succesvolle en goed gewaardeerde eerste editie, vond dinsdag 14 mei voor de tweede keer de themabijeenkomst Onderwijs & Arbeidsmarkt plaats bij gastheer Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland. Professionals uit het onderwijs die betrokken zijn bij loopbaanoriëntatie van leerlingen, lokale ondernemers en afgevaardigden van gemeente Hoeksche Waard ontmoetten elkaar. Door middel van pitches werden verbindingen gelegd tussen de verschillende organisaties.

Deze editie lag de focus op de bijdrage van havo- en vwo-leerlingen aan het bedrijfsleven in de Hoeksche Waard; nu en in de toekomst. Met daarbij de centrale vraag hoe het bedrijfsleven de leerlingen actiever kan betrekken om het jonge talent te boeien én te binden. De bijeenkomst heeft geleid tot concrete acties en samenwerking.

Vitale arbeidsmarkt

Wethouder Paul Boogaard (economie) opende de bijeenkomst: “Er is sprake van een toenemende druk op de arbeidsmarkt en dat terwijl er veel kansen liggen. Er komen meer banen bij, maar er zijn ook veel openstaande vacatures die niet altijd even makkelijk ingevuld kunnen worden. Het behouden en verder creëren van een vitale arbeidsmarkt is in het belang van zowel inwoners als bedrijven. Jonge talenten moeten in de buurt kunnen werken om een toekomst op te bouwen in ons prachtige gebied. Dat begint bij voldoende kennis over stage-, beroepsoriëntatie- en carrièremogelijkheden die Hoeksche Waardse bedrijven bieden. Leerlingen vergroten hierdoor hun horizon, krijgen een eigentijds en reëel beroepsbeeld en kunnen bewuster een vervolgopleiding kiezen. Bijeenkomsten als deze dragen daar zeker aan bij.”

Terug