Hoeksche Inspiratiedagen: een mooie kans om te laten zien wat Waterman Installatietechniek doet

19 september

Bij Waterman Installatietechniek weten ze van aanpakken. Waterman maakt de technische installaties voor de mooiste Retailers van Nederland. Denk hierbij aan Rituals, Zeeman, Vinfast, ToyChamp, ToolStation, Starbuks, Seats and Sofas, Plus, Vomar, Hoogvliet, DIRK, Intertoys, Backwerk enz. Denk bijvoorbeeld aan de elektrische installatie, het plaatsen van verlichting of een luchtgordijn als je een winkel binnenkomt. Maar wat doen ze dan eigenlijk precies bij Waterman? Veel mensen hebben geen idee. “En dat is juist waarom we meedoen aan de Hoeksche Inspiratiedagen”, vertelt Debbie Sandifort enthousiast. “Op vrijdag 6 oktober staan we op de beroepen- en banenmarkt om onszelf te presenteren. En we ontvangen je graag op zaterdag 14 oktober tijdens de Open Bedrijvendag.”

Wij vormen een hechte Waterman-familie

Debbie Sandifort werkt al 9 jaar met ontzettend veel plezier bij Waterman Installatietechniek. Debbie is begonnen op de administratie als ondersteuner en is nu teamleider. Het bedrijf zit op industrieterrein De Bosschen in Oud-Beijerland. Omdat ze landelijk werken, is er sinds dit jaar een vestiging in Apeldoorn bijgekomen. “Met ruim 100 man personeel, waarvan 35 op kantoor en de rest in de buitendienst, vormen we een hechte ‘Waterman-familie’. Er zijn geen drempels. De directeuren lopen niet in een driedelig pak en staan gewoon ook op de werkvloer. Waterman staat voor flexibel, stoer en krachtig, de klant ontzorgen! Er is bij ons veel mogelijk.”

Er is intensief contact met scholen

Waterman is een Erkend Leerbedrijf. Een van Debbies taken is leerlingenbegeleiding. “Ik heb intensief contact met verschillende scholen, vooral met het Techniek College Rotterdam, maar ook met het Actief College. Er zijn zoveel jongeren aan het zoeken wat ze nou eigenlijk willen doen. De overgang naar een mbo-opleiding is voor velen een uitdaging. Vaak maken ze een verkeerde keus en veranderen ze na 1 jaar van opleiding. Wij geven gastlessen op scholen, zodat leerlingen op jonge leeftijd al een beeld krijgen van ons bedrijf.”

Kom langs op beroepen- en banenmarkt en Open Bedrijvendag

De Hoeksche Inspiratiedagen ziet Debbie als een mooie kans om Waterman te presenteren en op de kaart te zetten. Vorig jaar deed het bedrijf ook al mee. “Op de beroepen- en banenmarkt én op de Open Bedrijvendag is iedereen welkom. Ben je op zoek naar een stageplek of een leuke baan? Of wil je gewoon weten wat we hier doen? Kom vooral langs op vrijdag 6 oktober en zaterdag 14 oktober.”

“Dit jaar pakken we het nog grootser aan!”, belooft Debbie. “We hebben als 1 team gewerkt aan de presentatie. Op de Open Bedrijvendag word je warm ontvangen en rondgeleid. Er draait een filmpje waarin we laten zien hoe we hier werken. Onze trotse medewerkers, van elektro- en aircomonteurs tot loodgieters, zijn aan het werk en vertellen daarover. Je kunt dan al je vragen stellen. We hebben geleerd van vorig jaar en hopen meer bezoekers te krijgen.”

Jongeren kunnen dit dynamische bedrijf ontdekken

Waterman laat jonge mensen op deze manier ontdekken wat er mogelijk is binnen dit dynamische bedrijf. “Door vorig jaar mee te doen aan de Hoeksche Inspiratiedagen, heeft dat ons een fijne stagiair opgeleverd. Hij kwam langs met zijn opa. Eerst heeft hij een snuffelstage bij ons gedaan. Nu loopt hij sinds september tot en met eind december iedere vrijdag stage. Hij ondersteunt in het magazijn met de goederenontvangst en heeft nog niet een gericht idee wat hij wil. Wij willen dat jongeren weten dat er op het eiland genoeg leuke bedrijven zijn om voor te werken. Daarvoor hoeven ze niet buiten de Hoeksche Waard te zoeken.”

Leerlingen en ervaren monteurs oefenen in Waterman College

Zowel leerlingen als ervaren monteurs kunnen bij het bedrijf het Waterman College volgen. In de praktijklokalen wordt geoefend. Leerlingen doen daar voor school hun laatste opdracht, de proeve van bekwaamheid. Daaruit blijkt of ze ‘een échte Waterman’ zijn. Dat wordt dan ook vastgelegd in het personeelsdossier. Zo kunnen ze kijken of ze het werken bij Waterman leuk vinden. Deze maand zijn er 6 nieuwe BBL-leerlingen gestart.

Deuren open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen

“Ook voor mensen die niet op zoek zijn naar werk is de Hoeksche Inspiratiedagen interessant”, besluit Debbie. “Het is gewoon erg leuk om een bedrijf als het onze binnen te stappen en kennis te maken met onze wereld. We zijn trots op wat we hier doen en laten dat graag zien. We hopen je te ontmoeten in oktober!”


Terug