Als ’s ochtends in Westmaas om half zes de wekker gaat, hoeft Aarön meestal niet ver te reizen. Met het uitgraven van een sloot in Numansdorp of het aanleggen van een haven aan de Binnenmaas, is de Hoeksche Waard ook in het werk echt zijn thuis. “Ik geniet daarvan”, aldus Aarön. “De natuur hier is zo mooi. En wij maken het zelfs nog een beetje mooier. Als we ergens bezig zijn, komen er vaak mensen vragen wat we aan het doen zijn of wat er komt. Dan maak je even een praatje en zo leer je ook veel mensen kennen. Mijn familie en vrienden wonen hier ook. De Hoeksche Waard is lekker gemoedelijk.”

De achttienjarige Aarön van der Giessen heeft het goed naar zijn zin bij KUIPERS Infra. Ruim een jaar geleden begon hij zijn stage bij het aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Dat beviel hem zo goed, dat hij zijn BOL-opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) verruilde voor een BBL opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) in Strijen. Daardoor mocht hij er meteen vier dagen in de week aan de slag.

“Ik deed een opleiding en ging drie dagen in de week naar school”, legt Aarön uit. “Maar die twee dagen bij KUIPERS Infra vond ik veel leuker. Toen ik een overstap kon maken naar een andere opleiding waarbij ik vier dagen in de praktijk leer, was de keuze snel gemaakt.” Donderdag is voor Aarön de vaste schooldag. De MBO niveau 3 opleiding volgt hij in Dordrecht waar hij de nodige kennis opdoet op het gebied van plantenkennis en de theorie leert van het bestraten. Daar ziet hij het nut wel van in. Toch doet hij bij KUIPERS Infra weer dingen die je niet in de schoolbanken kunt leren. Aarön: “De bediening van grote machines bijvoorbeeld. Dat mag ik hier echt in de praktijk leren. Ik heb een leermeester, Marcel. Echt een geweldige vent die echt de tijd neemt om me de kneepjes van het vak te leren. Daarnaast kijk ik van die handigheidjes uit de praktijk af bij mijn collega’s. Die mannen zijn hartstikke ervaren. Ik zou wel gek zijn daar geen gebruik van te maken!” 

Er is gelukkig nog voldoende ruimte voor ambitie. De komende jaren staan vooral in het teken van ervaring opdoen en veel leren. Over een paar jaar ziet Aarön zich meer richting de architectuur ontwikkelen. Ook dat kan volgens hem wel in de Hoeksche Waard. “Maar voorlopig sta ik graag met m’n laarzen in de klei”, lacht Aarön. “Lekker buiten de mouwen opstropen. Dit werk en deze omgeving passen gewoon bij mij!”

Terug naar alle verhalen