Veel inspiratie op De Bosschen

12 oktober

Op zaterdag 8 oktober vond in Oud-Beijerland de eerste editie plaats van de Hoeksche Inspiratiedag. Bijna 250 bezoekers kregen op bedrijventerrein De Bosschen een unieke kijk achter de schermen bij verschillende bedrijven. Met deze open dag presenteerden deze bedrijven zich aan een breed publiek waaronder ook veel potentiële medewerkers.

Op zaterdagochtend verwelkomde wethouder Paul Boogaard (economische zaken) de bezoekers in de recent verbouwde locatie van HWwerkt!. Daar benadrukte hij het belang van een vitale arbeidsmarkt in de Hoeksche Waard voor zowel inwoners als bedrijven. Dat begint bij voldoende kennis over stage-, beroepsoriëntatie- en carrièremogelijkheden die Hoeksche Waardse bedrijven bieden. De deelnemende bedrijven op De Bosschen hadden er daarom veel werk van gemaakt om bezoekers te verwelkomen en hen te laten ervaren wat hun werk en bedrijf zo bijzonder maakt. Bij 18 bedrijven kon men achter de schermen kijken wat er bij het werk komt kijken. De laagdrempelige en praktijkgerichte aanpak werkte inspirerend voor jong en oud.

Bezoekers ontvingen bij HWwerkt! een rugzak en een plattegrond met de deelnemende bedrijven. Zo kon iedere bezoeker zijn of haar eigen route uitstippelen. De ondernemers en medewerkers hebben met trots het werk achter de voordeur laten zien en gingen met bezoekers in gesprek over de stagemogelijkheden. Voor werkzoekenden was er ook een banenmarkt waar de direct beschikbare vacatures op De Bosschen werden gepresenteerd. Verschillende bedrijven hebben aangegeven binnenkort concreet met mensen in gesprek te gaan over een dienstverband. In totaal hebben op deze zonnige zaterdag bijna 250 mensen de moeite genomen de bedrijven te bezoeken en zich te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. Daarmee is de eerste editie van de Hoeksche Inspiratiedagen een succes!

Terug