Scholieren bezoeken bedrijven in de Hoeksche Waard

13 april

Op woensdag 13 april gingen ruim 200 derdejaars mavo scholieren van het Hoeksch Lyceum en De Willem van Oranje op bezoek bij verschillende bedrijven in de Hoeksche Waard. Zo maakten zij van dichtbij kennis met werkzaamheden en bedrijven die hen interessant lijken. Dankzij het bedrijfsbezoek kunnen scholieren zich beter verdiepen in een beroep of vervolgopleiding. Daarnaast laat het zien dat de Hoeksche Waard barst van de leuke werkgevers!

Maar liefst 64 bedrijven meldden zich aan
Door corona was het sinds 2019 niet meer mogelijk geweest om een bedrijvendag te organiseren. Stichting Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven Hoeksche Waard (SOB-HW) en gemeente Hoeksche Waard werken nauw samen om vraag en aanbod op de lokale arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. Het organiseren van de bedrijvendag is dan ook een belangrijke activiteit dit voorjaar. Maar liefst 64 bedrijven in de Hoeksche Waard hebben zich aangemeld om leerlingen van het voortgezet onderwijs te ontvangen. Zij zien de jongeren van nu als de medewerkers van de toekomst en bieden graag een kijkje in hun bedrijf.

Wethouder Paul Boogaard (Economie) liep woensdagmiddag mee met het bedrijfsbezoek aan Volvo Van der Wulp in Oud-Beijerland. Onder leiding van directeur Arie van der Wulp werden jongeren meegenomen in hoe een dealerbedrijf is georganiseerd en welke werkzaamheden er in de showroom en werkplaats uitgevoerd worden. Boogaard: “Voor derdejaars leerlingen lijkt het hebben van een baan vaak nog ver weg. Toch moeten zij volgend jaar de keuze maken voor een vervolgopleiding of een beroep. Dankzij de bedrijvendag kunnen zij zich beter oriënteren en een weloverwogen keuze maken. En buiten dat, is het natuurlijk heel leuk een keer een kijkje achter de schermen te krijgen.”

Tweede bedrijvendag in juni
Op 8 juni vindt een tweede bedrijvendag plaats en gaan derdejaars vmbo leerlingen van Yuverta en het Actief College op bezoek bij bedrijven in de Hoeksche Waard. Met deze aanpak maken meer dan 400 leerlingen kennis met de lokale arbeidsmarkt.

Terug