Bedrijvendag Hoeksche Waard woensdag 8 juni

8 juni

Masterfoods

Vanmorgen waren 8 leerlingen van het Actief College Oud-Beijerland, samen met de accountmanager bedrijven Annelijn de Bakker van gemeente Hoeksche Waard, te gast bij het bedrijf Masterfoods (Mars) in Oud-Beijerland. In deze fabriek worden verschillende lijnen met sauzen geproduceerd.

Bas Versloot (Education & Training Lead) en Eelco Bouma (Supply Excellence Lead), beiden werkzaam bij Mars, vertelden enthousiast over de fabriek en de werkzaamheden. Aan de leerlingen werd goed uitgelegd welke opleidingen er zoal aansluiten bij de verschillende functies binnen Mars Oud-Beijerland. De leerlingen konden hun vragen stellen over de werkzaamheden van operator, kwaliteitsmedewerker tot medewerker technische dienst. Binnen Mars is er ook volop ruimte voor interne opleidingen. Vervolgens vond er een rondleiding door de fabriek plaats waar de leerlingen het hele productieproces van de bekende sauzen met eigen ogen konden zien.

 

De Beren Oud-Beijerland

Ook vanmorgen waren 23 leerlingen van het Actief College Oud-Beijerland en Yuverta Klaaswaal, samen met wethouder Paul Boogaard en de accountmanager bedrijven Martine in 't Veld van gemeente Hoeksche Waard, te gast bij restaurant de Beren in Oud-Beijerland. Daar werden zij ontvangen door eigenaresse Patricia Asefa en haar team. De leerlingen werden in vier groepen verdeeld en mochten bij toerbeurt een onderdeel van het horeca vak ervaren. Zo mochten leerlingen achter de bar een eigen alcoholvrije cocktail maken, leerden ze een appelcrumble taartje te bereiden in de keuken, ervaarden ze hoe het is om met een vol dienblad te lopen en kregen ze tips hoe je gerechten van de menukaart promoot aan de gasten. Iedereen deed enthousiast mee en met veel nieuwe kennis keerden de leerlingen aan het einde van de ochtend weer terug naar hun school.

 

Terug