Door corona was het laatste vmbo jaar anders dan gepland. Gelukkig heeft hij de opleiding toch succesvol afgerond en kon hij nadenken over een vervolgopleiding… want verder leren wilde hij zeker!

Na het afronden van zijn vmbo kader (kaderberoepsgerichte leerweg) ging Robbin tijdelijk werken bij Van Rijsoord in Klaaswaal. Daar maakte hij kennis met de wereld van het staal. Thuis zitten is niks voor hem en hij was blij om zo alvast wat gerichte ervaring op te kunnen doen. Hier ontdekte hij dat het werken achter een machine, veel op één plek routinewerk doen, niet bij hem past.

Robbin zag op LinkedIn een advertentie van een mbo-opleiding bij GBS International met waar hij wel meer van wilde weten. Metaalbedrijf GBS International startte in 2020 namelijk met het opzetten van haar eigen mbo-college GBS TEC. Samen met adviseurs uit het technisch onderwijs is deze bedrijfsschool - die zich richt op de metaal- en procesindustrie – op een professionele manier vormgegeven. Robbin: “Ze beschikken over een eigen praktijkruimte en leslokalen in een apart pand. Het Da Vinci College is de onderwijspartner van GBS TEC en onder andere verantwoordelijk voor examinering en diplomering. Ik bezocht de open dag en wist het meteen zeker. Dit is dé opleiding en dé plek voor mij.”

 “Ik werk graag met mijn handen, maar wil ook verder leren. Daarom is deze opleiding perfect voor mij. Op dinsdag en woensdag zijn er 2 docenten van het Da Vinci College voor theorie en de standaardvakken zoals Nederlands en Engels. De rest van de week zijn praktijkbegeleiders aanwezig om onze praktijklessen te verzorgen. De basiskennis is ons ondertussen wel bijgebracht, maar we gaan steeds dieper op de materie in. Als je de kennis voldoende beheerst kun je jouw vaardigheden in de fabriek in praktijk brengen.” vervolgt Robbin.

Bij GBS TEC kies je uit twee opleidingen: Allround Verspaner, gericht op het machinale werk, en Eerste Monteur Service & Onderhoud – gericht op montage, onderhoud en reparatie. In het oriëntatietraject krijg je van allebei wat mee en na een half jaar maak je een keuze.

“De directeur van het bedrijf wil investeren, ons op het eiland houden en echte vakmensen van ons maken. We werken met de nieuwste machines en leren de nieuwste technieken.” vertelt Robbin. “Wat ze daar voor terug willen? Dat je je voor de volle 100% inzet en minimaal het cijfer 7 haalt!” Daar gaat Robbin voor. Hij is een echte Hoeksche Waarder en ziet zichzelf hier nooit vertrekken. Daarom is het extra fijn dat hij zo’n kans krijgt voor een opleiding op het eiland.

Is deze MBO techniekopleiding voor echte techneuten ook iets voor jou?

Meld je dan aan als student! Dan kom je in dienst bij GBS International en word je tijdens het werk opgeleid door bevlogen vakmensen van de bedrijfsschool in Oud-Beijerland. GBS TEC brengt theorie en praktijk op deze manier heel dicht bij elkaar en zet in op een veilige leeromgeving waar veel aandacht is voor de begeleiding van de deelnemers.


Terug naar alle verhalen