Wat kan het maken van de juiste keuzes na het behalen van je diploma soms toch lastig zijn. Daar weet de 21-jarige Brian Quandt alles van. Na het afronden van de havo heeft hij verschillende open dagen voor hbo-opleidingen bezocht, maar had geen idee wat hij echt wilde. Hij ging in ieder geval liever niet fulltime terug naar school. “Ik werk liever met mijn handen dan dat ik met mijn hoofd in de boeken zit,” vertelt Brian. “Ik was altijd al aan het hobbyen met scooters. Ik houd van techniek. Zo repareerde ik ooit de scooter van een vriend. Zijn vader, Ewald Gliszmann, kon wel iemand gebruiken met gevoel voor techniek en vroeg me of ik niet bij hem wilde komen werken. Daar had ik wel oren naar en besloot een dagje mee te lopen in zijn bedrijf. We zijn daarna samen om de tafel gaan zitten en de rest is geschiedenis.” Zo startte Brian bij Profs4Security in Numansdorp. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen en onderhouden van beveiligingssystemen.

Eigenaar Ewald Gliszmann stelde wel als voorwaarde dat Brian de vervolgopleiding mbo 3 electrotechniek zou doen. De combinatie van werken en leren als monteur beveiligingssystemen bevalt hem perfect. “Ik heb verschillende cursussen gevolgd, productkennis opgedaan en mijn diploma MBV (Opleiding Monteur Beveiligingssystemen) inmiddels behaald. Ik word goed begeleid en loop met ervaren technische collega’s mee. Zo heb ik al veel geleerd en gedaan en krijg ik steeds meer zelfstandige projecten. Ik krijg het vertrouwen en de vrijheid en dat voelt goed.” Inmiddels werkt Brian ruim anderhalf jaar bij Profs4Security en houdt hij zich dagelijks bezig met de installatie en het onderhoud van onder andere brandalarmsystemen, inbraaksystemen en toegangscontrole-systemen.

Brian komt uit Schiedam en rijdt dus dagelijks naar de Hoeksche Waard. De reistijd van een half uurtje is volgens hem prima te doen. Op de vraag of hij hier zichzelf ook ziet wonen, zegt hij direct ja! “De ritjes door de Hoeksche Waard zijn toch heel anders dan door de stad. Waar ik woon is het redelijk dichtbevolkt. Hier is het zo lekker open en ik zie veel mooie huizen voorbij komen. Een heerlijke omgeving om in te werken en lekker rond te rijden naar klanten.” En over die klanten in de Hoeksche Waard is hij ook te spreken. Ze zijn altijd blij als hij komt en hij wordt gastvrij ontvangen. Profs4Security heeft veel klanten in de Hoeksche Waard, maar ook daarbuiten. Van Maastricht tot Lelystad.

Brian is trots dat hij deel uitmaakt van het hechte team. Én op zijn mooie auto van de zaak. Dat biedt perspectief voor de toekomst. “Voorlopig heb ik nog voldoende te leren, maar een vervolgopleiding mbo 4 zie ik ook nog wel zitten. Dan kan ik ook grotere projecten begeleiden. Het is fijn dat die doorgroeimogelijkheden hier zijn en het bedrijf mijn opleiding betaalt.” Profs4Security is nog op zoek naar nieuwe collega’s. Wil jij de collega van Brian worden? Neem dan zeker contact met ze op.


Terug naar alle verhalen