Zorgcampus Hoeksche waard

17 december

Vanaf januari 2020 werken de 5 Hoeksche Waardse zorgorganisaties Heemzicht, Cavent, Zorgwaard, Careyn en Alerimus samen op het gebied van opleiden van (toekomstige) medewerkers. Wil jij stage lopen of leren in de zorg? Je bent bij ons van harte welkom.

Zorgcampus Hoeksche Waard

De samenwerking doen we vanuit de Zorgcampus Hoeksch Waard. Vanuit deze zorgcampus kunnen wij jou als student of stagiaire net dat beetje extra bieden, waardoor je nog breder en volledige opgeleid wordt.

Klinische lessen

We organiseren elke stageperiode (momenteel digitale) klinische lessen, waar je als stagiaire en leerling bij aan mag sluiten. In deze lessen leer je niet alleen meer over het onderwerp, maar leer je ook andere stagiaires en leerlingen kennen. Kortom, jij leert en breidt je netwerk uit. Ondertussen worden de lijntjes tussen de verschillende organisaties korter, waardoor de samenwerking op de werkvloer ook verbetert.

Zien en ontdekken

De zorgcampus biedt je de mogelijkheid om als leerling en stagiaire meer te zien en ontdekken dan alleen jouw stage of leerplaats. We gaan met elkaar in gesprek over welke mogelijkheden er voor jouw leerproces nodig zijn en hoe wij dit met elkaar vorm kunnen geven.

Daarnaast gaan wij om op termijn snuffelstages organiseren, zodat je een kijkje kan nemen bij andere organisaties. En zijn er plannen om in te toekomst binnen je opleiding te rouleren tussen de verschillende organisaties. Hierdoor weet je aan het einde van je stage of leerperiode bij welke organisatie jij je het meest thuis voelt en het meest tot je recht komt.

Help jij de zorgcampus verder ontwikkelen?

De zorgcampus is nog in ontwikkeling en jij kan als leerling en stagiaire mee helpen om het verder vorm te geven. Hierdoor zal de zorgcampus nog meer aansluiten bij de behoeftes van de leerlingen en stagiaires.

We staan tenslotte allemaal voor de opgave om de juiste zorg te verlenen aan de cliënten. 

Zien we jou snel bij ons in de Hoeksche Waard?

Met vriendelijke groet

De Zorgcampus 


Terug